2. ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ 2006

Με μεγάλη κοσμοσυρροή γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Άννας, στο Μπουλιάρι. Πολύ περισσότερος κόσμος από κάθε άλλη φορά βρέθηκε, παραμονή το βράδυ, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και αφού άναψε το κεράκι του διασκέδασε μέχρι πρωίας. Λόγω του εργάσιμου των ημερών, ανήμερα το πρωί βρέθηκε λιγότερος κόσμος. Επιτυχία μεγάλη σημείωσε και το πανηγύρι, που για άλλη μια φορά οργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μπουλιαριτών Τρίπολης. Η άψογη οργάνωση, η πλακόστρωση, η περιποίηση και η φροντίδα του χώρου, το ντύσιμο του χώρου για κρύο και βροχή, η φιλική και ευγενική εξυπηρέτηση από τα μέλη του Συλλόγου, ήταν τα κύρια στοιχεία που βοήθησαν ώστε να ευχαριστηθούν όλοι, να γλεντήσουν όλοι με την ψυχή τους και να φύγουν κατενθουσιασμένοι και με την υπόσχεση ότι και του χρόνου θα είναι και πάλι μαζί μας. Με πολλή χαρά είδαμε ανθρώπους από πολύ μακριά, που ήρθαν για να τιμήσουν το πανηγύρι μας. Διακρίναμε συγχωριανούς και φίλους από Λαμία, Πύργο, Κόρινθο, Ξυλόκαστρο, Σπάρτη, Αθήνα, Τρίπολη κλπ.
 
Τα προσφερόμενα εδέσματα – η καλοψημένη γουρνοπούλα, τα σουβλάκια, το τυρί, η σαλάτα- ήταν άριστης ποιότητας και σε συνδυασμό με τις παγωμένες μπύρες και τα άλλα ποτά, προετοίμαζαν τον επισκέπτη και τον καλεσμένο για μια υπέροχη βραδιά.

Η ορχήστρα, με έναν από τους κορυφαίους κλαριτζήδες, τον Γιάννη Γκορίτσα, τους τραγουδιστές Τάκη Μπαλάση, Τζένη και Γιάννη Κατσίγιαννη και τον συγχωριανό μας Αγγελή Τσίρμπα, ήταν αυτή έδωσε τη δική της νότα και ομόρφυνε περισσότερο τη βραδιά. Έξι και εφτά χορούς μετρήσαμε κάποια στιγμή, το γλέντι ατελείωτο και όσο περνούσε η ώρα όλο και άναβε περισσότερο. Έξι το πρωί σταμάτησαν τα όργανα, μετά από απαίτηση του Συλλόγου για να προλάβει να καθαριστεί ο χώρος, για τη Θεία Λειτουργία, και  κάποιοι ήθελαν ακόμα να χορέψουν.
 
Παλιές ωραίες στιγμές μας θύμισε ο Παναγιώτης Τσίρμπας, που μένει στα Λαστέικα του Πύργου, χορεύοντας με το ποτήρι το κρασί στο κεφάλι, για πολύ ώρα κάνοντας συγχρόνως και όλα τα τσαλιμάκια του. Είχαμε χρόνια να τον δούμε. Σε ευχαριστούμε Πάνο και του χρόνου σε περιμένουμε πάλι.
  
Τίμησαν, με την παρουσία τους το πανηγύρι μας οι: Δήμαρχος Τροπαίων κ. Γιάννης Παπασταματίου, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Γιώργος Μπαλάσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λευκοχωριτών κ. Δημήτριος Καρδαράκος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Περδικονεριτών Αθήνας κ. Παναγιώτης Πανόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Περδικονεριτών κ. Νίκος Παπαγεωργίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Τροπαίων κ Πέτρος Ζούνης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Τροπαίων κ. Βουδούρης, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου μας.
  

Ιδιαίτερη τιμή για το χωριό μας ήταν η παρουσία του Εκδότη της εφημερίδας «Γορτυνία», κ. Κώστα Καλύβα, τον οποίο ευχαριστούμε πάρα πολύ. Χαρά μας έδωσε και η παρουσία του Περδικονερίτη ιερέα, γνωστού ανά το πανελλήνιο, για τη μουσική του προσφορά, κ. Χρήστου Κυριακόπουλου, ο οποίος έδειξε το καλλιτεχνικό του χάρισμα, τραγουδώντας την «Πέρδικα». 

 

Συλλειτούργησαν οι : παπα- Χρήστος Κυριακόπουλος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς, παπα- Παναγιώτης Πετρόπουλος, εφημέριος Φτεριάς – Μπουλιαρίου – Γαλατά, παπα-Αντώνης Πολυχρονόπουλος, εφημέριος Μυγδαλιάς και παπα- Γιάννης Κούλης, εφημέριος Βυζικίου, βοηθούμενοι στην ψαλτική από τους Γιάννη Σταματόπουλο από Περδικονέρι και Δημήτριο Καλογερόπουλο, από Πουρναριά. Ακολούθησε η περιφορά της εικόνας της Αγίας Άννας, προηγουμένης της σημαίας με την εικόνα της.

  
Δεν έλειψαν ούτε φέτος οι παραδοσιακές κουλούρες, προσφορά των κατοίκων στην εκκλησία, οι οποίες βγαίνουν στο λόττο. Από τη μεριά του ο Σύλλογος κλήρωσε τα δικά του δώρα και οι αριθμοί που κερδίζουν είναι οι εξής: Ο αριθμός 67 την τηλεόραση, ο αριθμός 904 το φούρνο μικροκυμάτων, ο αριθμός 30 την ηλεκτρική σκούπα και ο αριθμός 214 το DVD.
 

Ο Σύλλογός μας τίμησε, με ομόφωνη απόφασή του, με τιμητική πλακέτα στην οποία ήταν χαραγμένο και ένα κλαρίνο, τον παλαίμαχο κλαριτζή, Κώστα Χαϊδούλη – Σταθόπουλο, για την πολύχρονη προσφορά του στο παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι αλλά και στη διασκέδαση και ψυχαγωγία των χωριανών μας. Ήταν πράγματι συγκινητική η στιγμή της βράβευσής του, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου και αυτή του τη συγκίνηση την έδειξε με τα λίγα λόγια που είπε στους παρευρισκομένους αλλά και με το άνοιγμα του χορού που έκανε. Εμείς τον ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για ό,τι έχει προσφέρει.

  

Δεν παρέλαβε την αναμνηστική του πλακέτα, ο Κώστας Μπέγος, λόγω θανάτου της συζύγου του, την οποία θα παραλάβει σε επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου μας.

  

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε:

1. Τον συγχωριανό μας Αγγελή Ιωάννη Τσίρμπα, που για τρίτη συνεχόμενη εκδήλωση του Συλλόγου μας μετείχε δωρεάν στην ορχήστρα και μας διασκέδασε.

2. Την αρτοποιία – ζαχαροπλαστική «Κατσέλης» και ιδιαίτερα το Υπεύθυνο της Εταιρείας, Σταύρο Ν. Ηλιόπουλο, για την προσφορά των γλυκισμάτων, που έκανε στο Σύλλογό μας.

3. Όλους όσους βοήθησαν οικονομικά το Σύλλογό μας

4. Όλους όσους βοήθησαν στην καθαριότητα του χώρου, στο «στήσιμο» του πανηγυριού, στο ψήσιμο, στο σερβίρισμα κλπ. και

5. Σε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους (όσους για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να ΄ρθουν τους περιμένουμε του χρόνου!).

 
Εκτός των παραπάνω θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Τροπαίων, για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου μας με το ποσό των χιλίων ΕΥΡΩ και το Νομάρχη και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αρκαδίας για την οικονομική ενίσχυση με το ποσό των χιλίων πεντακοσίων ΕΥΡΩ.


Επιστροφή