Αρχική / Νέα / Αποκριάτικος χορός – Γλέντι – Kοπή πίτας 2018

Αποκριάτικος χορός – Γλέντι – Kοπή πίτας 2018

Στην ταβέρνα – κέντρο «Πεινακοθήκη» της Τρίπολης, στις 4 Φεβρουαρίου 2018, στις 1.30 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ο Αποκριάτικος χορός – κοπή πίτας του Συλλόγου μας και του Συλλόγου Καλονεριτών (Σβορναίων) Γορτυνίας. Παρότι αρκετοί θάνατοι τους τελευταίους μήνες, καθώς και η συγκέντρωση για τη Μακεδονία στην Αθήνα, κράτησαν μακριά πολλούς συμπατριώτες μας, σε μια αίθουσα γεμάτη συναντήθηκαν Μπουλιαρίτες και Καλονερίτες, συμπατριώτες και φίλοι, από πολλά μέρη, πέραν της Τρίπολης και το γλέντι κράτησε ως τις 9.00 το βράδυ. Αρκετοί ήταν εκείνοι που έδωσαν τα ρέστα τους στο χορό!

Ήταν η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που ο Σύλλογός μας συνεργάστηκε με το Σύλλογο Καλονεριτών και αυτή η συνεργασία ήταν και πάλι πολύ πετυχημένη, όπως και οι προηγούμενες και η παρότρυνση και επιθυμία όλων είναι να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Το μενού περιείχε σαλάτες, τυριά, μπριζόλες και στο τέλος, όπως πάντα, ο παραδοσιακός τραχανάς.

Ενδεικτικά βίντεο της εκδήλωσής μας θα βρείτε πληκτρολογώντας Nikolaos Balasis, πατάτε enter στη συνέχεια κάνοντας διπλό κλικ πάνω στο «Nikolaos Balasis – You Tube», και πατώντας βίντεο.

Υπήρξε ένα γλέντι που κατά κοινή ομολογία ήταν πετυχημένο και τα γλέντια αυτά δεν έχουν σκοπό να τα οικονομήσουν οι Σύλλογοι, αλλά να ευχαριστηθούν οι φίλοι και οι πατριώτες μας. Εκείνο που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, και αυτό συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, ήταν, ότι στο γλέντι μας παρευρέθησαν πολλοί νέοι, οι οποίοι διασκέδασαν και χόρεψαν μαζί με τους μεγάλους και ομολογουμένως ήταν όχι αντάξιοι αλλά πολύ καλύτεροι χορευτές από τους παλιούς!!!

Οι Πρόεδροι των δύο Συλλόγων, Μπαλάσης Κ. Νικόλαος και Κρατημένος Δημήτριος, στο σύντομο χαιρετισμό τους, αφού καλωσόρισαν τους παρευρισκομένους, τους ευχαρίστησαν για την παρουσία τους και τους ευχήθηκαν καλή χρονιά και καλή διασκέδαση.

Μήνυμα με τις ευχές του στους δύο Συλλόγους έστειλε ο Βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, που δεν παραβρέθηκε λόγω της συγκέντρωσης της Αθήνας.

Παραβρέθηκε όμως, και απηύθυνε χαιρετισμό ο Βουλευτής Γιώργος Παπαηλιού.

Πολλά τα δώρα μας και πάλι φέτος.

Τη διασκέδαση της βραδιάς είχε αναλάβει ορχήστρα με κλαρινίστα τον Μάκη Δάρρα και στο τραγούδι ήταν ο Δημήτρης Σαραβάκος, ο Ανδρέας Κωνσταντινόπουλος και η μικρή Νάνσυ.

Τα Δ.Σ. ευχαριστούν τους χορηγούς της λαχειοφόρου μας:

Το ψητοπωλείο «Θόδωρος», το ψητοπωλείο «Καλλίγευστον», το κατάστημα «Άστρο», τη βιοτεχνία ενδυμάτων «Αρμούτης», το κατάστημα «Γκιώκα Βάσως», την οινοποιία «Καλογερόπουλος», τον Τάκη Δ. Μπαλάση, τη Σοφία Κρατημένου και όλους τους χορηγούς που θέλησαν να
κρατήσουν την ανωνυμία τους. Ευχαριστούμε επίσης, τον Ηλία Πανόπουλο, για το λαγό που δώρισε στην τυχερή της πίτας.

Ευχαριστούμε, τέλος, όλους όσους παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την παραπάνω εκδήλωσή μας …και τους περιμένουμε και του χρόνου.

Ελέγξτε επίσης

Γάμος – Χρήστος Βεργέτης & Σταματία Αντωνοπούλου

Το Σάββατο, στις 26 Αυγούστου 2017, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών της Τρίπολης, ο Χρήστος …