Αρχική / Αποκριάτικοι Χοροί / Αποκριάτικος Χορός 2003

Αποκριάτικος Χορός 2003

Στις 22 Φεβρουαρίου 2003, στο κέ­ντρο ΟΑΣΗ της Τρίπολης πραγ­ματοποιήθηκε ο δεύτερος ετήσιος χορός του Συλλόγου Μπουλιαριτών Τριπόλεως. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθή­κες υπήρξε αθρόα προσέλευση συμπατριωτών και φίλων και περισ­σότερα από τριακόσια άτομα κατέκλυ­σαν το κέντρο ΌΑΣΗ». Τη διασκέδαση είχε αναλάβει το συγκρότημα των συγ­χωριανών μας Τάκη Μπαλάση και Νίκου Μουστόγιαννη, Στο χορό μας παραβρέ­θηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Πέτρος Τατούλης και Δη­μήτρης Κωστόπουλος, ο Αντινομάρχης κ. Μιλτιάδης Κοκκινάκος, ο Δήμαρχος Τροπαίων κ, Παπασταματίου, ο Πρόε­δρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αρ­καδίας συγχωριανός μας Γιώργος Μπαλάσης καθώς και ο απόγονος του ο­πλαρχηγού Ξενοχρήστου Καμενιάνίτη -Νικολόπουλου κ. Κώστας Νικολόπουλος, οι οποίοι απηύθυναν και χαιρετισμό. Μή­νυμα έστειλαν οι υπουργός και υφυ­πουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρης Ρέππας και Ροβέρτος Σπυρόπουλος καθώς και ο πολιτευτής Γ. Παπαηλίου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νικόλαος Μπαλάσης στο  χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους στο χορό του Συλλόγου και τόνισε ο Σύλλογος, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις κά­ποιων προχωράει δυνατός και ζήτησε ενότητα και ομόνοια, απαραίτητα συστατικά, για να μπορέσει ένας σύλλογος να σταθεί όρθιος και να επιτελέ­σει το σκοπό του.

Τόνισε επίσης ότι οι εργα­σίες για την κατασκευή του Πνευματικού Κέντρου – αίθου­σας πολλαπλών χρήσεων στο χωριό άρχισαν και μέσα στο 2003 με τη βοήθεια όλων θα μπορέσει να ολοκληρωθεί. Ε­νημέρωσε επίσης τους συγχωριανούς για την δίμηνη εφημερίδα που εκδίδει ο Σύλλογος. Ευχαρίστησε την Οινο­ποιία Σπυρόπουλου για την προσφορά του κρασιού της βραδιάς καθώς και τους αδερφούς Μιχάλη – Γιάννη -Φώτη και Παντελή Γ. Μπαλάση για την   οικονομική τους προσφορά για την ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου. Δυστυχώς όμως την ώρα που το γλέντι είχε ανάψει και βρισκόταν στο τσακίρ – κέφι, γύρω στις 1.45 πρωινή ώρα, ήρθε ο απρόσμενος θάνατος  του συγχωριανού μας Δημητρίου Παν. Μπαλάση (Καραμήτσιου) την ώρα που μπήκε στο χορό ο ίδιος και ξεκίνησε να χορεύ­ει την «Ιτιά». Η καρδιά του τον πρόδωσε… Το γλέντι σταμά­τησε… το γέλιο και η χαρά έ­γιναν κλάμα, πόνος… ένα με­γάλο γιατί απλώθηκε. Η κη­δεία του έγινε στο χωριό, τη Δευτέρα το μεσημέρι 24/2/ 2003 και ήταν πάνδημη. Εκα­τοντάδες πατριώτες και φίλοι παραβρέθηκαν για το τελευ­ταίο αντίο.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας παραβρέθηκε σύσσωμο .