Αρχική / Αποκριάτικοι Χοροί / Αποκριάτικος Χορός 2005

Αποκριάτικος Χορός 2005

Πραγματοποιήθηκε, στις 18 Φεβρουαρίου 2005 στο Κέντρο «Διόνυσος» της Τρίπολης, ο τρίτος ετήσιος χορός του Συλλόγου μας. Παρευρέθησαν 230 μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας. Το χορό μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής της Ν. Δ. Ανδρέας Λυκουρέντζος., ο δήμαρχος Τροπαίων κ. Παπασταματίου με τη σύζυγο του, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Μπαλάσης Γεώργιος και Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας, ο πολιτευτής Γ. Παπαηλιού και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ολομαδαίων και Κουρουβελιωτών κ. Καναβέτας .

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Μπαλάσης Νικόλαος, στο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στο χορό, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες οι οποίες εμπόδισαν ή φόβισαν πολλούς να έρθουν, δήλωσε πως ο φετινός χορός δεν έχει σκοπό τη αποκόμιση κερδών, αλλά την συνεύρεση, τη συνένωση των πατριωτών και φίλων του συλλόγου μετά την περσινή αναγκαστική ανάπαυλα.Πράγματι διατέθηκαν λίγοι λαχνοί στη «λαχειοφόρο αγορά» που είχε πλούσια δώρα και πολλοί δεν πρόλαβαν να πάρουν λαχνούς. Πριν την έναρξη του γλεντιού, ο Σύλλογός μας, τίμησε τον συνταξιοδοτηθέντα ιερέα του χωριού , παπα -Χαράλαμπο Πετρόπουλο, προσφέροντας αναμνηστική πλακέτα. Όμως ο ίδιος λόγω του καιρού αλλά και των προβλημάτων υγείας δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και την πλακέτα παρέλαβε ο παρευρισκόμενος γαμπρός του, Γεώργιος Πανόπουλος.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τροπαίων,, αφού εξήρε το έργο του Συλλόγου μας, αναφέρθηκε στη ασφαλτόστρωση των 600 μ. του δρόμου Περδικονερίου -Μπουλιαρίου καθώς και στην επισκευή του δρόμου στα σημεία που χρήζουν άμεσης επισκευής. Ακόμα είπε ότι σύντομα, μετά την προαναφερθείσα επισκευή, θα στείλει λεωφορείο για την εξυπηρέτηση των συγχωριανών μας.

Τη διασκέδαση είχε αναλάβει η ορχήστρα «ΚΑΡΥΑΤΕΣ». Στο κλαρίνο ήταν ο Πάνος Ηλιόπουλος και στο τραγούδι ο Αρίστος Κωνσταντινόπουλος. Ιδιαίτερη τιμή στο Σύλλογό μας έκανε η γνωστή ανά το πανελλήνιο τραγουδίστρια Αλέκα Φραγκούλη, η οποία με την «ευγενική άδεια» του Νώντα Κοράκη, τραγούδησε αφιλοκερδώς για 2 περίπου ώρες .

Ο Σύλλογός μας την τίμησε με μια ωραία ανθοδέσμη και την ευχαριστεί πολύ. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου δεν ξέχασε την υπόσχεση του στον μακαρίτη Δημ. Μπαλάση (Καραμήτσιο) να ακουστεί στην έναρξη του γλεντιού το τραγούδι «Ιτιά» το οποίο χόρευε την ώρα που άφησε την τελευταία του πνοή, στον προπέρσινο χορό μας. Κατά κοινή ομολογία ο χορός του Συλλόγου μας ήταν, όπως και οι προηγούμενοι, επιτυχημένος. Η διασκέδαση και το κέφι ήταν έκδηλα στα μάτια όλων. Ο χορός κράτησε έως τις πέντε περίπου, το πρωί.