Αρχική / Αποκριάτικοι Χοροί / Αποκριάτικος Χορός 2006

Αποκριάτικος Χορός 2006

Πραγματοποιήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2006, στο Κέντρο «Διόνυσος» της Τρίπολης, ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου μας. Στα πέντε χρόνια ζωής του Συλλόγου μας αυτός ήταν ο τέταρτος χορός. Εμείς επιμένουμε, όμως, να τον αποκαλούμε και «αντάμωμα». Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί είναι πραγματικά ένα αντάμωμα, όταν συναντιούνται άτομα που διαμένουν μόνιμα στην Αθήνα, στον Πύργο, στην Κόρινθο, στο Ξυλόκαστρο, στη Λαμία, στη Σπάρτη, στο Άργος, στα χωριά της Γορτυνίας και της Μαντινείας, στη Μεγαλόπολη, στα Καλαβρυτοχώρια και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έτσι τον είχαμε ονειρευτεί και έτσι θέλουμε να γίνεται και με πιο πολλή ακόμα συμμετοχή πατριωτών αλλά και φίλων του χωριού μας και του Συλλόγου μας.

Με απόλυτη, λοιπόν, επιτυχία πραγματοποιήθηκε και ο φετινός χορός μας. Ασφυκτικά γεμάτο το Κέντρο, 280 άτομα, συμπατριώτες και φίλοι, συμμετείχαν σε ένα αξέχαστο γλέντι, άλλωστε οι χοροί μας είναι, χωρίς να θέλουμε βέβαια να ευλογήσουμε τα γένια μας, από τους καλύτερους που πραγματοποιούνται στην Τρίπολη, κι αυτό δεν είναι μόνο δική μας εκτίμηση. Η χαμηλή τιμή της κάρτας, προσιτή σε όλα τα βαλάντια, η τιμή του ενός ευρώ του κάθε κλήρου, το έξοχο φαγητό, ο υπέροχος «ευφραίνων καρδίας» οίνος, η ωραία μουσική και κλιμακωτά και εναλλασσόμενο πρόγραμμα, ήταν από τους βασικούς παράγοντες της επιτυχίας του.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, στο χαιρετισμό του, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τους ευχήθηκε καλή διασκέδαση, αναφέρθηκε στους στόχους που είχε βάλει ο Σύλλογος, με την ίδρυσή του και οι οποίοι ήταν οι εξής: α) Η διατήρηση της συγγένειας, της πατριωτοσύνης, η σύσφιξη των σχέσεων των πατριωτών, β) Η ένωση του χωριού, μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις και προσωπικότητες φιλοδοξίες, γ) Την κατασκευή Πνευματικού Κέντρου – αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, στο χωριό, δ) Την έκδοση εφημερίδας, ε) Την ανάδειξη και την προώθηση των προβλημάτων του χωριού στους αρμοδίους και την επιδίωξή μας για επίλυσή τους και στ) Την αναβίωση του πανηγυριού του χωριού μας, όπως το γνωρίσαμε εμείς παλαιότερα και τη διοργάνωσή του από το Σύλλογό μας. Αυτούς τους στόχους ο Σύλλογός στη σύντομη ζωή και πορεία του, τα κατάφερε και τους πέτυχε.

Ήδη το χωριό μας είναι όλο συσπειρωμένο γύρω από το Σύλλογο, τα πολιτικά έχουν μείνει πολύ μακριά από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, η δίμηνη εφημερίδα μας, που διανύει τον τέταρτο χρόνο της, έχει αγαπηθεί από όλους και πάρα πολλοί από σας την περιμένουν με αγωνία, η αναβίωση του πανηγυριού μας είναι γεγονός και τα όποια λάθη και παραλείψεις παρουσιάστηκαν στην περσινή ανάληψή του, φέτος θα διορθωθούν και κάλεσε όλους να παρευρεθούν το καλοκαίρι στο χωριό μας. Βασική επιτυχία του Συλλόγου μα, είναι ότι έχει αναδείξει τα προβλήματα του χωριού και με τη βοήθεια και κατανόηση του Δημάρχου Τροπαίων και της Νομαρχίας Αρκαδίας, έχει δοθεί λύση σε αρκετά και προσδοκούμε ότι θα βρουν καλό δρόμο και τα υπόλοιπα.

Το χορό μας τίμησαν με την παρουσία τους οι: Πέτρος Τατούλης, τέως Υφυπουργός Πολιτισμού, Λυκουρέντζος Ανδρέας, Βουλευτής Αρκαδίας, ο Αντιδήμαρχος Τριπόλεως κ. Τασιγιαννάκης, ο Αντιδήμαρχος Παΐων (πρώην Δάφνης Καλαβρύτων) κ. Ασημακόπουλος, ο Πολιτευτής κ. Γιώργος Παπαηλιού, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Γιώργος Μπαλάσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Ολομαδαίων – Κουρουβελιτών κ. Καναβέτας. Δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν και έστειλαν μήνυμα οι: Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτριος Κωστόπουλος και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Την διασκέδαση της βραδιάς είχε αναλάβει η ορχήστρα «Καρυάτες», στο κλαρίνο ήταν ο Πάνος Ηλιόπουλος και στο τραγούδι ο Πάνος Αρδάμης, η Σόνια, ο Αρίστος Κωνσταντινόπουλος και ο συγχωριανός μας Αγγελής Τσίρμπας, ο οποίος ήρθε από την Αθήνα για να διασκεδάσει κι αυτός τους καλεσμένους μας, αφιλοκερδώς και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι΄ αυτήν του την χειρονομία. Πώς να μην πάει έτσι μπροστά ο Σύλλογος; Η έκπληξη της βραδιάς ήταν ο μικρός Δημήτρης Κων. Παπαγεωργίου (Τσιουλή) από Περδικονέρι, ο οποίος έπαιξε αρκετά τραγούδια στο κλαρίνο και έδειξε ότι έχει μέλλον. Του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και τον περιμένουμε και του χρόνου. Το κρασί της βραδιάς ήταν προσφορά του Συλλόγου.

Ευχαριστούμε όλους, όχι μόνο για τη συμμετοχή τους αλλά και για την ενίσχυση του συλλόγου μας, μέσω της λαχειοφόρου. Ευχαριστούμε τους: Ζαχαροπλαστείο «Αφοι Σταματόπουλοι», Γεώργιο Τσίρμπα, το κατάστημα ηλεκτρολογικών ειδών « Ι. Μαλλίρης», το κατάστημα αθλητικών «Αρτόπουλος», την EXPRESS SERVICE, το κατάστημα «Pietris”, το κατάστημα οικοδομικών υλικών «Αφοι Κουρή» και όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχία του χορού μας και μην ξεχνάτε…σας περιμένουμε και του χρόνου…καθώς και στο πανηγύρι μας.