Αρχική / Αποκριάτικοι Χοροί / Αποκριάτικος Χορός 2007

Αποκριάτικος Χορός 2007

Πραγματοποιήθηκε, ο πέμπτος, αποκριάτικος χορός – αντάμωμα, όπως τον αποκαλούμε εμείς, του Συλλόγου μας, στις 3 Φεβρουαρίου 2007, στο Κέντρο «Διόνυσος» της Τρίπολης. Εμείς συνεχίζουμε να βάζουμε δίπλα από τη λέξη «χορός» και τη λέξη «αντάμωμα», γιατί δεν είναι ένας χορός των Μπουλιαριτών της Τρίπολης, αλλά συναντιούνται συμπατριώτες που διαμένουν όχι μόνο στην Τρίπολη, αλλά σε διάφορα μέρη της πατρίδας μας – Αθήνα, Κόρινθο, Λαμία, Πύργο, Σπάρτη, Μεγαλόπολη, στα χωριά της Γορτυνίας και της Μαντινείας και του εξωτερικού. Έτσι είχαμε ονειρευτεί και έτσι θέλουμε να γίνεται και με πιο πολύ ακόμα συμμετοχή πατριωτών αλλά και φίλων του χωριού μας και του Συλλόγου μας.

Παρά, και πάλι, τους πολλούς θανάτους που είχαμε και φέτος στο χωριό μας, με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και ο φετινός χορός μας. Γεμάτο το Κέντρο, από συμπατριώτες και φίλους, που συμμετείχαν σε ένα υπέροχο γλέντι…. άλλωστε οι χοροί μας είναι , χωρίς να θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας, από τους καλύτερους που πραγματοποιούνται στη Τρίπολη κι αυτό δεν είναι μόνο δική μας εκτίμηση. Στόχος και σκοπός μας είναι να ευχαριστηθεί ο κόσμος, να φύγει ευχαριστημένος, να μας προτιμήσει και του χρόνου και όχι να τους «γδάρουμε», για να οικονομήσει ο Σύλλογος.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τους ευχήθηκε καλή διασκέδαση, αναφέρθηκε στους στόχους που είχε βάλει ο Σύλλογος, με την ίδρυσή του και από τους οποίους οι περισσότεροι έχουν υλοποιηθεί, όπως: α) η σύσφιξη των σχέσεων των συμπατριωτών μας β) η ένωση του χωριού, μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις και προσωπικές φιλοδοξίες γ) την κατασκευή του Πνευματικού Κέντρου στο χωριό δ) την έκδοση, σε μόνιμη βάση, δίμηνης εφημερίδας του Συλλόγου, ε) την αναβίωση του πανηγυριού του χωριού και την διοργάνωσή του από το Σύλλογο στ) την ανάδειξη και την προώθηση των προβλημάτων του χωριού μας στους αρμόδιους για επίλυσή τους και ζ) τη συνεργασία με το Δήμο μας και με άλλους Συλλόγους (Περδικονερίου, Φτεριάς, Μουριάς κλπ).

Ζήτησε από τους συμπατριώτες να μείνουν, έτσι όπως είναι τώρα, συσπειρωμένοι γύρω από το Σύλλογο, μακριά από τα πολιτικά δρώμενα, όπως έχει κάνει και όλο αυτό το διάστημα το Διοικητικό Συμβούλιο, να βοηθούν όσο μπορούν το Σύλλογο και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του.

Το χορό μας τίμησε με την παρουσία του ο τέως Υφυπουργός Πέτρος Τατούλης, ο οποίος απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό. Παραβρέθηκαν ακόμη, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και οι πολιτευτές Παναγοπούλου Γεωργία και Παπαηλίου Γεώργιος. Δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, λόγω της συζήτησης στη Βουλή των Ελλήνων της πρότασης δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ εναντίον της Κυβέρνησης, και έστειλαν μήνυμα οι Βουλευτές του Νομού μας Ανδρέας Λυκουρέντζος και Δημήτρης Ρέππας. Επίσης, μήνυμα μας έστειλε ο Δήμαρχος Τροπαίων, Γιάννης Παπασταματίου, που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί γιατί εκείνη τη μέρα άρχισαν οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου, με αποκριάτικο χορό, στο Κέντρο «Πλάτανος», στο Δωδεκάμετρο της Γορτυνίας.

Τη διασκέδαση της βραδιάς είχε αναλάβει η ορχήστρα «Καρυάτες», στο κλαρίνο ήταν ο Πάνος Ηλιόπουλος και στο τραγούδι ο Πάνος Αρδάμης, η Σόνια, ο Σταύρος ο Καπετάνιος, ο συγχωριανός μας Αγγελής Τσίρμπας, που ήρθε από Αθήνα για να διασκεδάσει κι αυτός τους συμπατριώτες μας και τις μικρές ώρες ήρθε και ο Δημήτρης Αθανασόπουλος (Σαραβάκος) και έβαλε κι αυτός τη δική του πινελιά.