Αρχική / Αποκριάτικοι Χοροί / Αποκριάτικος Χορός 2008

Αποκριάτικος Χορός 2008

Πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2008, στο Κέντρο «Διόνυσος» της Τρίπολης, ο ετήσιος αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Απανταχού Μπουλιαριτών, όπως έχει μετονομαστεί πλέον ο Σύλλογός μας. Εμείς, πάντως, συνεχίζουμε να τον λέμε και «αντάμωμα», γιατί δεν είναι χορός μόνο των Μπουλιαριτών της Τρίπολης, αλλά παρευρίσκονται και συναντούνται συμπατριώτες και φίλοι από πολλά μέρη πέραν της Τρίπολης.

Παρά, και πάλι, του ότι κάποιοι θάνατοι κράτησαν μακριά, αρκετούς πατριώτες και φίλους, με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και ο φετινός χορός μας. Γεμάτο το Κέντρο, από συμπατριώτες και φίλους, που συμμετείχαν σε ένα υπέροχο γλέντι. Άλλωστε… χωρίς να αυτοσαρκαζόμαστε, οι χοροί μας, κατά κοινή ομολογία είναι από τους καλύτερους που πραγματοποιούνται στην Τρίπολη και αυτό δεν είναι μόνο δική μας εκτίμηση. Όπως έχουμε γράψει και για τους προηγούμενους χορούς μας, στόχος και σκοπός μας είναι να ευχαριστηθούν οι φίλοι και οι πατριώτες και όχι να τα οικονομήσει ο Σύλλογος. Γι΄ αυτό το λόγο και την κάρτα την κρατάμε σε μια χαμηλή τιμή, με τα ποτά πληρωμένα και την τιμή του λαχνού στο 1 ευρώ, προσιτά για όλα τα βαλάντια.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τους ευχήθηκε καλή διασκέδαση, αναφέρθηκε στους στόχους που είχε βάλει ο Σύλλογος και από τους οποίους οι περισσότεροι έχουν υλοποιηθεί, όπως: α) η σύσφιξη των σχέσεων των συμπατριωτών μας β) η ένωση του χωριού, μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις και προσωπικές φιλοδοξίες γ) την έκδοση, σε μόνιμη βάση, δίμηνης εφημερίδας του Συλλόγου, δ) την αναβίωση του πανηγυριού του χωριού και την διοργάνωσή του από το Σύλλογο ε) την ανάδειξη και την προώθηση των προβλημάτων του χωριού μας στους αρμόδιους για επίλυσή τους, στ) τη συνεργασία με το Δήμο μας και τη Νομαρχία, ζ) στη τροποποίηση του Καταστατικού, κυρίως σε τρία σημεία (την μετονομασία του Συλλόγου από Σύλλογος Μπουλιαριτών Τρίπολης σε Σύλλογο Απανταχού Μπουλιαριτών, στην προσθήκη στη σφραγίδα της φωτογραφίας της Αγίας Άννας και στην αύξηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου), η) στη συνεργασία του Συλλόγου με την Ακαδημία Αθηνών και θ) στην προσπάθεια δημιουργίας Ιστοσελίδας του Συλλόγου μας στο Διαδίκτυο.

Ζήτησε από τους συμπατριώτες να μείνουν, έτσι όπως είναι τώρα, συσπειρωμένοι γύρω από το Σύλλογο, μακριά από τα πολιτικά δρώμενα, όπως έχει κάνει και όλο αυτό το διάστημα το Διοικητικό Συμβούλιο, να βοηθούν όσο μπορούν το Σύλλογο και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του.

Το χορό μας τίμησε με την παρουσία του ο τέως Υφυπουργός Πέτρος Τατούλης. Παραβρέθηκαν ακόμη: ο πολιτευτής Παπαηλίου Γεώργιος, ο Δήμαρχος Βαλτετσίου, Παπανικολάου Νικόλαος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Περδικονεριτών Αθήνας, Πανόπουλος Πάνος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φτεριωτών Αθήνας, Οικονομόπουλος Ιωάννης και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ολομαδαίων, Παπαγεωργίου Γεώργιος.

Τη διασκέδαση της βραδιάς είχε αναλάβει η ορχήστρα «Καρυάτες», στο κλαρίνο ήταν ο Πάνος Ηλιόπουλος και στο τραγούδι ο Πάνος Αρδάμης, η Σόνια, ο Ανδρέας Κωνσταντινόπουλος, ο συγχωριανός μας Αγγελής Τσίρμπας, που ήρθε από Αθήνα για να διασκεδάσει κι αυτός τους συμπατριώτες μας. Αφιλοκερδώς ήρθαν ο κλαρινίστας Κώστας Κόκκορης και η σύζυγός του τραγουδίστρια Γιώτα, οι οποίοι άνοιξαν το χορευτικό πρόγραμμα και μας διασκέδασαν για μιάμιση περίπου ώρα, έως ότου έφυγαν για τη προγραμματισμένη παρουσία τους αλλού. Έτσι έβαλαν κι αυτοί τη δική του πινελιά.

Οι αριθμοί που κέρδισαν τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς μας είναι οι εξής: 237, 459,1632,1122, 586, 62,1451, 235, 863, 260, 297, 1157, 264, 1584, 694, και 41. Οι τυχεροί παρουσιάστηκαν όλοι και παρέλαβαν τα δώρα τους.

Ευχαριστούμε όλους, όχι μόνο για τη συμμετοχή τους στο χορό μας, αλλά και για την ενίσχυση του Συλλόγου μας μέσω της λαχειοφόρου. Ευχαριστούμε τους: Επιπλοποιία «Ανδρέα Παπαδημητρίου» στο 5ο χλμ Τρίπολης –Σπάρτης, το ζαχαροπλαστείο «Αφοι Σταματόπουλοι», το κατάστημα υδραυλικών – είδη θέρμανσης «Ιωάννη Ρέππα», το κατάστημα ελαστικών «Κώστα Παπαϊωάννου», το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών «Σωτήρης Σκανδάλης», τον Γιάννη Δ. Μπαλάση-INTERAMERICAN, τον Αντώνη Κανέλλη για τα δώρα του – έκπληξη (δέκα σακιά πατάτες και ένα ζευγάρι χήνες) καθώς κι αυτούς που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους. Ευχαριστούμε και όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχία του χορού μας.