Αρχική / Αποκριάτικοι Χοροί / Αποκριάτικος Χορός 2010

Αποκριάτικος Χορός 2010

Πραγματοποιήθηκε φέτος η διαφορετική εκδήλωση, όπως σας είχαμε υποσχεθεί, που οργάνωσε ο Σύλλογός μας. Στις 24 Ιανουαρίου 2010, στις 1.30 το μεσημέρι, στην ταβέρνα -κέντρο «Πεινακοθήκη» της Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση – γλέντι και κοπή πίτας (για πρώτη φορά) του Συλλόγου μας. Σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη συναντήθηκαν συμπατριώτες και φίλοι, από πολλά μέρη, πέραν της Τρίπολης, γλέντησαν με την ψυχή τους, έως τις 8.30 – 9.00 το βράδυ.

Αλλάξαμε τα δεδομένα του μενού. Καταργήσαμε το λεγόμενο «πρώτο πιάτο» και πέρα από τα σουβλάκια και τις μπριζόλες, προσθέσαμε βραστό και στο τέλος τραχανά. Καταργήσαμε και το «έθιμο» να ανοίγει το χορό το Διοικητικό Συμβούλιο και τον άνοιξαν συγχωριανοί μας διαμένοντες μόνιμα στο χωριό.

Παρά τις δύσκολες οικονομικές και καιρικές συνθήκες  που κράτησαν μακριά, αρκετούς πατριώτες και φίλους, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και το φετινό μας γλέντι. Εξάλλου, όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές, και είναι γνώμη και εκτίμηση των καλεσμένων μας,  οι χοροί μας, κατά κοινή ομολογία είναι από τους καλύτερους που πραγματοποιούνται στην Τρίπολη. Εκείνο που μας χαροποίησε ιδιαίτερα και φέτος ήταν ότι στο γλέντι  μας παρευρέθησαν πολλοί νέοι, οι οποίοι διασκέδασαν και χόρεψαν μαζί με τους μεγάλους και ομολογουμένως ήταν όχι αντάξια αλλά πολύ καλύτεροι χορευτές από τους παλιούς!!!  Άλλωστε και το χορό  μας τον έκλεισε ο μικρός Μιχάλης Φατούρος.

Όπως έχουμε γράψει και για τους προηγούμενους χορούς μας, στόχος και σκοπός μας είναι να ευχαριστηθούν οι φίλοι και οι πατριώτες και όχι να τα οικονομήσει ο Σύλλογος και δείγμα αυτού είναι ότι τις κάρτες των μικρών μας φίλων τις πλήρωσε ο Σύλλογος.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τους ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή διασκέδαση.

Την πίτα του Συλλόγου ευλόγησε και έκοψε ο εξαίρετος φίλος του χωριού μας, παπα-Γιώργης Αντωνόπουλος και η τυχερή της βραδιάς ήταν η σύζυγός του Ιωάννα. Το δώρο της, όπως είπε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου, συνδύαζε τη «θρησκεία με την τεχνολογία».

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Βουλευτής και τέως υπουργός, Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο συγχωριανός μας Αντινομάρχης, Γεώργιος Μπαλάσης.  Μήνυμα έστειλε και ο Βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.

Τη διασκέδαση της βραδιάς είχε αναλάβει ορχήστρα με κλαρινίστα τον Πάνο Ηλιόπουλο και στο τραγούδι ήταν ο Δημήτρης Αλεξόπουλος και  ο συγχωριανός μας Αγγελής Τσίρμπας.

Λόγω της κρίσης, φέτος καταργήσαμε τη λαχειοφόρο.

Ευχαριστούμε το Ζαχαροπλαστείο «Ντεγιάννης» για την προσφορά της πίτας και όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχία του γλεντιού μας.