Αρχική / Αποκριάτικοι Χοροί / Αποκριάτικος Χορός 2011

Αποκριάτικος Χορός 2011

Στις 30 Ιανουαρίου 2011,  στις 1.30 το μεσημέρι, στην ταβέρνα -κέντρο «Πεινακοθήκη» της Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση – γλέντι και κοπή πίτας  του Συλλόγου μας. Σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη συναντήθηκαν συμπατριώτες και φίλοι, από πολλά μέρη, πέραν της Τρίπολης, γλέντησαν με την ψυχή τους, έως τις 8.30 το βράδυ.

Όπως και πέρσι, το μενού ήταν διαφορετικό από το συνηθισμένο. Δεν περιείχε «πρώτο» και «δεύτερο» πιάτο, αλλά πέρα από σαλάτες, τυριά, μπριζόλες, σουβλάκια, φρούτα περιείχε βραστό και στο τέλος τραχανά.

Παρά τις δύσκολες, και πάλι,   οικονομικές και καιρικές συνθήκες  που κράτησαν μακριά, αρκετούς πατριώτες και φίλους, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και το φετινό μας γλέντι. Εξάλλου, όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές, χωρίς να θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας, και είναι γνώμη και εκτίμηση των καλεσμένων μας,  οι χοροί μας, κατά κοινή ομολογία είναι από τους καλύτερους που πραγματοποιούνται στην Τρίπολη. Εκείνο που μας χαροποίησε ιδιαίτερα και φέτος (και αυτό συμβαίνει τα τελευταία χρόνια) ήταν ότι  στο γλέντι  μας παρευρέθησαν πολλοί νέοι, οι οποίοι διασκέδασαν και χόρεψαν μαζί με τους μεγάλους και ομολογουμένως ήταν όχι αντάξιοι αλλά πολύ καλύτεροι χορευτές από τους παλιούς!!!

Εξάλλου, όπως έχουμε γράψει και για τους προηγούμενους χορούς μας, στόχος και σκοπός μας είναι να ευχαριστηθούν οι φίλοι και οι πατριώτες και όχι να τα οικονομήσει ο Σύλλογος και δείγμα αυτού είναι η πολύ χαμηλή τιμή στις κάρτες.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τους ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή διασκέδαση.

Την πίτα του Συλλόγου ευλόγησε και έκοψε, για άλλη μια φορά, ο εκλεκτός φίλος του χωριού μας, παπα-Γιώργης Αντωνόπουλος. Η τυχερή  της βραδιάς ήταν η Μαρία Κων/νου Γκουσιάκη και το δώρο της ήταν μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Τα δώρα μας κέρδισαν οι: Την τηλεόραση των 32΄ ο Γεώργιος Μπαρουξής,  το HIFi στερεοφωνικό CDPlayer/ ραδιοκασετόφωνο ο Δημήτρης Κανέλλης, το δίκιλο μέλι, προσφορά του Θεόδωρο Ντόκου από Βλαχέρνα, φίλος του Συλλόγου μας που δεν γνωρίζουμε το όνομά του  και το πρωτότυπο δώρο μας έναν «καρδαμωμένο» λαγό ο Κώστας Γκουσιάκης.

Μήνυμα έστειλε και ο Βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.

Τη διασκέδαση της βραδιάς είχε αναλάβει ορχήστρα με κλαρινίστα τον Πάνο Ηλιόπουλο και στο τραγούδι  ήταν ο Δημήτρης Σαραβάκος και   ο συγχωριανός μας Αγγελής Τσίρμπας.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί τον Πάνο Ηλιόπουλο που αφιλοκερδώς έπαιξε κλαρίνο  στην παραπάνω  εκδήλωσή μας.