Αρχική / Αποκριάτικοι Χοροί / Αποκριάτικος Χορός 2015

Αποκριάτικος Χορός 2015

Στις 18 Ιανουαρίου 2015, στις 1.30 το μεσημέρι, στην ταβέρνα – κέντρο «Πεινακοθήκη» της Τρίπολης, ύστερα από μια δικαιολογημένη ανάπαυλα τριών χρόνων (λόγω θανάτων), πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση – γλέντι και κοπή πίτας του Συλλόγου μας και του Συλλόγου Καλονεριτών (Σβορναίων) Γορτυνίας. Σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη συναντήθηκαν Μπουλιαρίτες και Καλονερίτες, συμπατριώτες και φίλοι, από πολλά μέρη, πέραν της Τρίπολης, και γλέντησαν με την ψυχή τους, ως τις 8.00 το βράδυ.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Σύλλογός μας συνεργάστηκε με άλλο Σύλλογο και αυτή η συνεργασία (σύμπραξη- σεμπριά) ήταν πετυχημένη και η παρότρυνση και επιθυμία όλων είναι να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Το μενού ήταν διαφορετικό από το συνηθισμένο. Δεν περιείχε «πρώτο» και «δεύτερο» πιάτο, αλλά πέρα από σαλάτες, τυριά, μπριζόλες, σουβλάκια, φρούτα περιείχε βραστό και στο τέλος τραχανά. Για το βραστό…έχουν όλοι να λένε!!!

Παρά τις δύσκολες οικονομικές και χειμωνιάτικες συνθήκες που κράτησαν μακριά, αρκετούς πατριώτες και φίλους, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και το φετινό μας γλέντι, το οποίο υπήρξε έντονο και κυρίως μετά την κλήρωση των δώρων…με την παρουσία του κλαρινίστα και τραγουδιστή στη μέση του χορού. Ενδεικτικά βίντεο του «τσακίρ» κεφιού υπάρχουν στο Youtube (Μπουλιαρίτικος χορός). Φωτογραφίες από το γλέντι μας θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας (Σύλλογος Απανταχού Μπουλιαριτών).

Εξάλλου, όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές, χωρίς να θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας, και είναι γνώμη και εκτίμηση των καλεσμένων μας, οι χοροί μας, κατά κοινή ομολογία είναι από τους καλύτερους που πραγματοποιούνται στην Τρίπολη. Εκείνο που μας χαροποίησε ιδιαίτερα και φέτος (και αυτό συμβαίνει τα τελευταία χρόνια) ήταν ότι στο γλέντι μας παρευρέθησαν πολλοί νέοι, οι οποίοι διασκέδασαν και χόρεψαν μαζί με τους μεγάλους και ομολογουμένως ήταν όχι αντάξιοι αλλά πολύ καλύτεροι χορευτές από τους παλιούς!!!

Όπως έχουμε γράψει και για τους προηγούμενους χορούς μας, στόχος και σκοπός μας είναι να ευχαριστηθούν οι φίλοι και οι πατριώτες και όχι να τα οικονομήσει ο Σύλλογος και δείγμα αυτού είναι η πολύ χαμηλή τιμή στις κάρτες (η παιδική χρεώθηκε όσο ήταν το μενού του κέντρου).

Οι Πρόεδροι των δύο Συλλόγων, Μπαλάσης Κ. Νικόλαος και Κρατημένος Δημήτριος, στο σύντομο χαιρετισμό τους, αφού καλωσόρισαν τους παρευρισκομένους, τους ευχαρίστησαν για την παρουσία τους και τους ευχήθηκαν καλή χρονιά και καλή διασκέδαση.

Ο τυχερός της πίτας, ο μικρός Μουρούτσος Φώτης, πήρε ένα συμβολικό δώρο. Πήρε μια εικόνα της Αγίας Μαρίνας, που είναι προστάτης των Καλονεριτών και ο Σύλλογός τους την έχει έμβλημα στη σφραγίδα του..

Οι τυχεροί των δώρων μας (Τάμπλετ, τηλέφωνα αφής, ψηφιακή μηχανή, ηλεκτρικό σίδερο, πάπλωμα, κουβέρτες, αερόθερμο και σετ πετσέτες) βρέθηκαν αμέσως και τα παρέλαβαν.

Τα Δ.Σ. των δύο Συλλόγων μοίρασαν, πριν την έναρξη του χορού, ένα σετ cd σε κάθε ζευγάρι παρευρισκομένων (αναμνηστικό για την πρώτη σύμπραξη).

Τη διασκέδαση της βραδιάς είχε αναλάβει ορχήστρα με κλαρινίστα τον Πάνο Ηλιόπουλο και στο τραγούδι ήταν ο Δημήτρης Σαραβάκος μαζί με το «Σαραβάκι» του, ο συγχωριανός μας Αγγελής Τσίρμπας και η Νατάσα.

Τα Δ.Σ. ευχαριστούν το Σούπερ Μάρκετ «Κόλλιας» και το κατάστημα «Λευκό Σπίτι» για τα δώρα τους και ευχαριστούν όλους όσους παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την παραπάνω εκδήλωσή μας.