Αρχική / Πανηγύρια Αγίας Άννας / Πανηγύρι Αγίας Άννας 2011

Πανηγύρι Αγίας Άννας 2011

Mέσα σε μια δροσερή καλοκαιριάτικη βραδιά πραγματοποιήθηκε, tο πανηγύρι του χωριού μας, που έχει ενταχθεί πλέον μέσα στα καλύτερα της περιοχής μας. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος πολύς κόσμος, περισσότεροι από 400, βρέθηκαν και φέτος στη μνήμη της Αγίας Άννας, στο Μπουλιάρι, παραμονή το βράδυ, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και αφού άναψε το κεράκι του διασκέδασε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Και …ως συνήθως, το γλέντι δε σταμάτησε εκεί. Το πρωί, μετά τη Θεία Λειτουργία, στις 11 η ώρα, το γλέντι ξανάρχισε και πάλι. Ο χορός κράτησε μέχρι τις3,30 μ.μ. όταν πια, όλοι αποκαμωμένοι, ευχαριστημένοι και χορτάτοι από χορό, σταμάτησαν.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, η άψογη οργάνωση, η περιποίηση και η φροντίδα του χώρου, η φιλική και ευγενική εξυπηρέτηση από τα μέλη του Συλλόγου, ήταν τα κύρια στοιχεία που βοήθησαν ώστε να ευχαριστηθούν όλοι, να γλεντήσουν όλοι με την ψυχή τους και να φύγουν κατενθουσιασμένοι και με την υπόσχεση ότι και του χρόνου θα είναι και πάλι μαζί μας. Θα γράψουμε και θα ξαναγράψουμε, για τη χαρά που νιώθουμε όταν βλέπουμε ανθρώπους, από πολύ μακριά, που ήρθαν για να τιμήσουν τη μνήμη Αγίας Άννας και το πανηγύρι μας. Διακρίναμε συγχωριανούς και φίλους από Λαμία, Αθήνα, Κόρινθο, Πύργο, Τρίπολη, από τα γειτονικά χωριά, (Περδικονέρι, Βυζίκι, Σταυροδρόμι, Τρόπαια, Καλλιάνι, Σπάθαρι, Γαλατά, Λαγκάδια, Βυτίνα,) κλπ.

Τα προσφερόμενα εδέσματα – η καλοψημένη γουρνοπούλα, τα σουβλάκια, το τυρί, η σαλάτα- ήταν άριστης ποιότητας και σε συνδυασμό με τις παγωμένες μπύρες και τα άλλα ποτά, προετοίμαζαν τον επισκέπτη για μια εξαίρετη βραδιά. Η ορχήστρα, με κλαρινίστα το Σωτήρη Κανελλάκη, με τους τραγουδιστές Τάκη Μπαλάση, Δημήτρη Σαραβάκο και τον συγχωριανό μας Αγγελή Τσίρμπα, ήταν αυτή έδωσε τη δική της νότα στην όμορφη βραδιά. Το χορό άνοιξε ο συμπατριώτης μας, που μένει στον Πύργο, Πάνος Τσίρμπας, που χορεύει με το ποτήρι το κρασί στο κεφάλι. Πολλούς χορούς μετρήσαμε κάποια στιγμή, το γλέντι ατελείωτο και όσο περνούσε η ώρα όλο και άναβε περισσότερο και όπως προαναφέραμε έφτασε ως τις πέντε το πρωί.

Συλλειτούργησαν μαζί του οι Παπα- Παναγιώτης Πετρόπουλος, εφημέριος Φτεριάς – Γαλατά, παπα-Γιώργης Πετρόπουλος, από Περδικονέρι, παπα-Χρήστος Πετρόπουλος, εφημέριος Τιμίου Προδρόμου Λαγκαδίων.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν οικονομικά το Σύλλογό μας (τα ονόματά τους και οι προσφορές τους γράφονται σε άλλη στήλη), όλους όσους βοήθησαν στην καθαριότητα του χώρου, στο «στήσιμο» του πανηγυριού, στο ψήσιμο, στο σερβίρισμα κλπ. και σε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους (όσους για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να ΄ρθουν τους περιμένουμε του χρόνου!).

Στη λαχειοφόρο αγορά κέρδισαν οι παρακάτω λαχνοί: Ο αριθμός 1044 την τηλεόραση, ο αριθμός 1608 την ηλεκτρική σκούπα, ο αριθμός 1030 το ηλεκτρικό σίδερο, ο αριθμός 1151 το Multi, ο αριθμός 24 το σετ πιάτων, ο αριθμός 1451 το ασύρματο τηλέφωνο, ο αριθμός 533 τον ανεμιστήρα.