Αρχική / Πανηγύρια Αγίας Άννας / Πανηγύρι Αγίας Άννας 2005

Πανηγύρι Αγίας Άννας 2005

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Ιουλίου 2005, το πανηγύρι της Αγίας Άννας, στο χωριό μας, το οποίο οργάνωσε ο Σύλλογος Μπουλιαριτών Τρίπολης. Ήταν ένα διή­μερο διασκέ­δασης, συνεύρευσης παλιών και νέων, φίλων, συγγενών-και περιέργων. Η οργάνωση, κατά κοινή ομο­λογία άριστη, η γ ο υ ρ ν ο π ο υ λα… μούρλια (γι αυτό και τε­λείωσε νωρίς -νωρίς), τα σου­βλάκια και τα λουκάνικα εξα­ίρετα και πικά­ντικα, οι μπίρες και τα ψυκτικά παγω­μένα, η εξυπη­ρέτηση άψογη.

Στις 24 Ιου­λίου το βράδυ, οι Καρυάτες με τον Πάνο Ηλιόπουλο στο κλα­ρίνο και τους Κατσιγιανναίους (Γιάννη και Τζένη) στο τραγούδι, έδωσαν ..ρέστα. Πέντε κι έξι χοροί και το γλέντι βά­σταξε ως τις έξι το πρωί. Δεν προλάβαμε να καθαρίσουμε και …χτύπησε ο παπάς. Το κέφι στο ζενίθ. Ήταν η πρώτη φορά που οργάνωσε ο Σύλλογος το πανηγύρι στο χωριό και ο χο­ρός ήταν ελεύθερος . Γι αυτό και.,.ξεσάλωσαν όλοι. Πε­ρισσότεροι από 400 άνθρωποι, βρέθηκαν παραμονή το βράδυ, στο προαύλιο της Εκκλη­σίας και γλέ­ντησαν όλοι μαζί, κάτι που αποτελεί ρε­κόρ για το χωριό μας. Δεν έλει­ψε ούτε η κάμερα (Τ.V) ούτε και τα λουλούδια.

Το πρωί, 25 Ιουλίου, συλλει­τούργησαν ο αρχιμανδρίτης Νι­κόδημος, εφημέριος Σταυροδρομίου, ο παπα – Γιάννης Βεργέτης, εφημέριος Σπάθαρι και ο παπά Παναγιώτης Πετρόπουλος, ε­φημέριος του χωριού μας και στην ψαλτική ο τέως Κοινοτάρ­χης Περδικονερίου, Γιάννης Σταματόπουλος. Έγινε αρτο­κλασία και ακολούθησε, με τη λήξη της λειτουργίας, περιφορά της εικόνας της Αγίας Άννας. Δεν έλειψαν ούτε φέτος οι «κουλούρες», που με τόση τέχνη φτιάχνουν οι γυναίκες του χω­ριού καθώς και οι «χάρες».

Μοιράστηκαν δυο τρεις φορές, γλυκίσματα που πρόσφερε στο Σύλλογό μας η αρτοποιία ζαχαροπλαστική «Κατσέλης Α.Ε». Το Δ.Σ του Συλλόγου μας: Ευχα­ριστεί όλους όσους ανταπο­κρίθηκαν στο κάλεσμα μας αλλά κι αυτούς που ήθελαν να παρευρε­θούν, αλλά για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν. Τους περιμένουμε όμως του χρόνου.

Ευχαριστεί την ορχήστρα που έδωσε τόνο, χρώμα, παλμό και κέφι σε όλο το κοινό.

Ευχαριστεί την αρτοποιία – ζα­χαροπλαστική «Κατσέλης Α. Ε.» για την προσφορά γλυκισμάτων και ιδιαίτε­ρα ευχαριστεί το Σταύρο Νικ. Ηλιόπ­ουλο, για τη βοήθε­ια και την προθυμία του να μας εξυπη­ρετήσει. Ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στη διαμόρφωση του χώρου, στο κουβάλημα καρεκλών – τραπε­ζιών, στο σερβίρισμα, στο ψήσιμο, στο καθάρισμα του χώρου κ.λ.π.

Ευχαριστεί ιδιαίτερα όσους εκτός Διοικητικού Συμβουλίου βοήθησαν στα παραπάνω όπως: Χαρ. Φατούρο, Νίκο Μ. Γκουσιάκη, Μαρία και Αντωνία Γκουσιάκη, Γιάννη Π. Μπαλά­ση, Γιώργο Μουργελά, Νίκο Αγγ. Μπαλάση και όσους άλλους μας διαφεύγουν.