Αρχική / Πανηγύρια Αγίας Άννας / Πανηγύρι Αγίας Άννας 2007

Πανηγύρι Αγίας Άννας 2007

Είναι αλήθεια, ότι κάθε χρόνο όλο και καλύτερο είναι το πανηγύρι μας και όλο και περισσότερος κόσμος έρχεται. Πραγματική κοσμοσυρροή και φέτος στη μνήμη της Αγίας Άννας, στο Μπουλιάρι. Περισσότερος κόσμος από κάθε άλλη φορά βρέθηκε, παραμονή το βράδυ, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και αφού άναψε το κεράκι του διασκέδασε μέχρι πρωίας. Ανήμερα το πρωί, λόγω του εργάσιμου των ημερών, βρέθηκε λιγότερος κόσμος. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και το πανηγύρι, που για άλλη μια φορά οργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μπουλιαριτών Τρίπολης. Η άψογη οργάνωση, η περιποίηση και η φροντίδα του χώρου, η φιλική και ευγενική εξυπηρέτηση από τα μέλη του Συλλόγου, ήταν τα κύρια στοιχεία που βοήθησαν ώστε να ευχαριστηθούν όλοι, να γλεντήσουν όλοι με την ψυχή τους και να φύγουν κατενθουσιασμένοι και με την υπόσχεση ότι και του χρόνου θα είναι και πάλι μαζί μας. Με πολλή χαρά είδαμε ανθρώπους από πολύ μακριά, που ήρθαν για να τιμήσουν το πανηγύρι μας. Διακρίναμε συγχωριανούς και φίλους από Λαμία, Κόρινθο, Ξυλόκαστρο, Σπάρτη, Αθήνα, Τρίπολη, από τα γειτονικά χωριά, κλπ.

Τα προσφερόμενα εδέσματα – η καλοψημένη γουρνοπούλα, τα σουβλάκια, το τυρί, η σαλάτα- ήταν άριστης ποιότητας και σε συνδυασμό με τις παγωμένες μπύρες και τα άλλα ποτά, προετοίμαζαν τον επισκέπτη και τον καλεσμένο για μια υπέροχη βραδιά.

Η εμφάνιση του ΣΔΟΕ, στο χώρο του πανηγυριού ουδόλως επηρέασε τους παρευρισκομένους ούτε το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο «βρέθηκε νόμιμο» στα πάντα.

Η ορχήστρα, με κλαρινίστα, τον Μάκη Σαλέα, τους τραγουδιστές Τάκη Μπαλάση, Δήμητρα και Γιώργο Μπέκιο και τον συγχωριανό μας Αγγελή Τσίρμπα, ήταν αυτή έδωσε τη δική της νότα και ομόρφυνε περισσότερο τη βραδιά. Έξι και εφτά χορούς μετρήσαμε κάποια στιγμή, το γλέντι ατελείωτο και όσο περνούσε η ώρα όλο και άναβε περισσότερο. Έξι παρά κάτι, το πρωί σταμάτησαν τα όργανα, ίσια-ίσια που προλάβαμε να καθαρίσουμε το χώρο, για τη Θεία Λειτουργία και τον ερχομό του Μητροπολίτη μας.

Τίμησε, με την παρουσία του τη γιορτή της Αγίας Άννας και το πανηγύρι μας ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τις μικρές και απόμακρες ενορίες. Συλλειτούργησαν μαζί του οι : παπα- Χρήστος Κυριακόπουλος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς, παπα- Παναγιώτης Πετρόπουλος, εφημέριος Φτεριάς – Μπουλιαρίου – Γαλατά, παπα-Αντώνης Πολυχρονόπουλος, εφημέριος Μυγδαλιάς, παπα- Γιάννης Κούλης, εφημέριος Τροπαίων, παπα-Γιάννης Δρακόπουλος, εφημέριος Βυζικίου, παπα-Γιώργης Φράγκος, εφημέριος Περδικονερίου, παπα-Γιάννης Μπαχός, εφημέριος Αγίας Κυριακής Δημητσάνας, βοηθούμενοι στην ψαλτική από τον τέως Πρόεδρο Περδικονερίου, Γιάννη Σταματόπουλο.

Με τη λήξη της Θείας Λειτουργίας έγινε η χειροτονία σε «Πρωτοπρεσβύτερο» (Οικονόμο-εξομολογητή) των: παπα-Γιάννη Δρακόπουλου, του παπα-Γιώργη Φράγκου, του παπα-Γιάνη Μπαχού, του παπα-Παναγιώτη Πετρόπουλου και του παπα-Αντώνη Πολυχρονόπουλου. Στη συνέχεια, στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αναφέρθηκε στην Μητέρα της Παναγίας, την Αγία Άννα, στο θαύμα της γέννησης και αναπαραγωγής του ανθρώπινου είδους, έδωσε συμβουλές και παραινέσεις στους παρευρισκομένους και απάντησε στο χαιρετισμό του Προέδρου για την ανάγκη επάνδρωσης των χηρευάμενων ενοριών. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους των συγχωριανών του και του Συλλόγου (δημοσιεύεται στο τέλος της στήλης). Ακολούθησε η περιφορά της εικόνας της Αγίας Άννας, προηγούμένης της σημαίας με την εικόνα της.