Αρχική / Πανηγύρια Αγίας Άννας / Πανηγύρι Αγίας Άννας 2008

Πανηγύρι Αγίας Άννας 2008

Όπως είχαμε γράψει και πέρσι, είναι αλήθεια, ότι κάθε χρόνο όλο και καλύτερο είναι το πανηγύρι μας και όλο και περισσότερος κόσμος έρχεται. Πράγματι πολύς κόσμος βρέθηκε και φέτος στη μνήμη της Αγίας Άννας, στο Μπουλιάρι, παραμονή το βράδυ, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και αφού άναψε το κεράκι του διασκέδασε μέχρι πρωίας. Ανήμερα το πρωί, λόγω του εργάσιμου των ημερών, βρέθηκε λιγότερος κόσμος. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και το πανηγύρι, που για άλλη μια φορά οργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Μπουλιαριτών. Η άψογη οργάνωση, η περιποίηση και η φροντίδα του χώρου, η φιλική και ευγενική εξυπηρέτηση από τα μέλη του Συλλόγου, ήταν τα κύρια στοιχεία που βοήθησαν ώστε να ευχαριστηθούν όλοι, να γλεντήσουν όλοι με την ψυχή τους και να φύγουν κατενθουσιασμένοι και με την υπόσχεση ότι και του χρόνου θα είναι και πάλι μαζί μας. Με πολλή χαρά είδαμε ανθρώπους από πολύ μακριά, που ήρθαν για να τιμήσουν το πανηγύρι μας. Διακρίναμε συγχωριανούς και φίλους από Λαμία, Αθήνα, Κόρινθο, Ξυλόκαστρο, Τρίπολη, από τα γειτονικά χωριά, (Περδικονέρι, Βυζίκι, Σταυροδρόμι, Τρόπαια, Καλλιάνι, Νεοχώρι, Μυγδαλιά, Βάχλια, Λαμπεία, Βαλτεσινίκο, Ολομάδες,) κλπ.

Ο βασικός «αντίπαλός μας» ήταν ο αέρας και το κρύο, το οποίο ανάγκασε πολλούς να φύγουν νωρίς- νωρίς, αλλά το γλέντι κράτησε μέχρι τις 5 το πρωί.

Τα προσφερόμενα εδέσματα – η καλοψημένη γουρνοπούλα, τα σουβλάκια, το τυρί, η σαλάτα- ήταν άριστης ποιότητας και σε συνδυασμό με τις παγωμένες μπύρες και τα άλλα ποτά, προετοίμαζαν τον επισκέπτη και τον καλεσμένο για μια υπέροχη βραδιά.

Η ορχήστρα, με κλαρινίστα, τον Κώστα Κοτσάκη, τους τραγουδιστές Τάκη Μπαλάση, Ανδριάννα και Γιώργο Μπέκιο και τον συγχωριανό μας Αγγελή Τσίρμπα, ήταν αυτή έδωσε τη δική της νότα και ομόρφυνε περισσότερο τη βραδιά. Το χορό άνοιξε, ως είθισται, το Διοικητικό Συμβούλιο με τις ομοιόμορφες φέτος μπλούζες με την επωνυμία του Συλλόγου στο στήθος. Έξι και εφτά χορούς μετρήσαμε κάποια στιγμή, το γλέντι ατελείωτο και όσο περνούσε η ώρα όλο και άναβε περισσότερο..

Τίμησε, με την παρουσία του, όπως και πέρσι, τη γιορτή της Αγίας Άννας και το πανηγύρι μας ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, συνοδευόμενος από τον Διάκονο της Μητρόπολης, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τις μικρές και απόμακρες ενορίες. Συλλειτούργησαν μαζί του οι: Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, από το Μουστογιάννειο Γηροκομείο, Παπα- Παναγιώτης Πετρόπουλος, εφημέριος Φτεριάς – Γαλατά, παπα-Γιάννης Δρακόπουλος, εφημέριος Βυζικίου, παπα-Γιάννης Μπαχός, εφημέριος Αγίας Κυριακής Δημητσάνας, παπα-Θεόδωρος Κανελλόπουλος, εφημέριος Μπουλιαρίου, βοηθούμενοι στην ψαλτική από τον Δημήτρη Κυριακόπουλο και Παναγιώτη Παπαϊωάννου.

Στη συνέχεια, στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αναφέρθηκε στην Μητέρα της Παναγίας, την Αγία Άννα, στο θαύμα της γέννησης και αναπαραγωγής του ανθρώπινου είδους, έδωσε συμβουλές και παραινέσεις στους παρευρισκομένους, αναφέρθηκε στις επισκευές των Ναών, όπου πρέπει να προηγείται έγκριση του ιδίου και δεσμεύτηκε ότι κάποια μέρα του χειμώνα θα πάει με φαγητό και θα συμφάει με τους ντόπιους κατοίκους. Ακολούθησε η περιφορά της εικόνας της Αγίας Άννας, προηγούμένης της σημαίας με την εικόνα της. Παραβρέθηκαν ακόμη ο Δήμαρχος Τροπαίων κ. Ιωάννης Παπασταματίου, ο Δήμαρχος Λαμπείας Ηλείας κ. Καραφωτιάς, ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Μπακατσέλος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Γιώργος Μπαλάσης, ο Πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας του Συλλόγου Περδικονεριτών Αθήνας κ. Παναγιώτης Πανόπουλος και Κων/νος Νικολόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Περδικονεριτών κ. Αθανασόπουλος.

Ιδιαίτερη χαρά μας έδωσε η παρουσία του παπα- Χρήστου Πετρόπουλου, νεοχειροτονημένου, με καταγωγή Μπουλιαρίτικη, ο όποίος και χόρεψε και τραγούδησε.

Δεν έλειψαν ούτε φέτος οι παραδοσιακές κουλούρες, προσφορά των κατοίκων στην εκκλησία, οι οποίες βγαίνουν στο λόττο. Από τη μεριά του ο Σύλλογος κλήρωσε τα δικά του δώρα και οι αριθμοί που κερδίζουν είναι οι εξής: 908, ψηφιακή βιντεοκάμερα Samsung, 552, ηλεκτρική σκούπα AEG 2100 W, 961, σίδερο ατμού AEG, 432 DVD, 872, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή SONY, 364, ηλεκτρική ψηστιέρα – τοστιέρα, 501, αλουμινένιο παράθυρο, προσφορά του καταστήματος «Θαλασσινός – Τζήλος», 997, εργαλεία αξίας 50 ευρώ, προσφορά του καταστήματος «Πρακτικό», 935, εργαλεία αξίας 50 ευρώ, προσφορά του καταστήματος «Πρακτικό», 59, 10 κιλά χυλοπίτες και 10 κιλά τραχανά, προσφορά καταστήματος «Σούλας Πανοπούλου».

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε:

1. Τα καταστήματα: «Θαλασσινός – Τζήλος», Τρίπολη, «Πρακτικό» Τρίπολη και «Σούλας Πανοπούλου» Τρόπαια.

2. Όλους όσους βοήθησαν οικονομικά το Σύλλογό μας (τα ονόματά τους και οι προσφορές τους γράφονται σε άλλη στήλη).

3. Όλους όσους βοήθησαν στην καθαριότητα του χώρου, στο «στήσιμο» του πανηγυριού, στο ψήσιμο, στο σερβίρισμα κλπ. και

4. Σε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους (όσους για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να ΄ρθουν τους περιμένουμε του χρόνου!).

Εκτός των παραπάνω θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Νομάρχη και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αρκαδίας για την οικονομική ενίσχυση με το ποσό των 1.500 ΕΥΡΩ το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Τροπαίων, για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου μας με το ποσό των 1.000 ΕΥΡΩ.