Αρχική / Πανηγύρια Αγίας Άννας / Πανηγύρι Αγίας Άννας 2009

Πανηγύρι Αγίας Άννας 2009

Είναι αλήθεια, ότι το πανηγύρι του Μπουλιαριού, έχει ενταχθεί πλέον μέσα στα καλύτερα της περιοχής μας. Κάθε χρόνο όλο και περισσότερος κόσμος έρχεται. Σε αντίθεση με πέρσι, που το πανηγύρι μας, πραγματοποιήθηκε μέσα στην πιο κρύα βραδιά του καλοκαιριού, φέτος ο καιρός ήταν πολύ ζεστός και ότι έπρεπε για «κρύα μπίρα». Πράγματι πολύς κόσμος, περισσότεροι από 500, βρέθηκαν και φέτος στη μνήμη της Αγίας Άννας, στο Μπουλιάρι, παραμονή το βράδυ, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και αφού άναψε το κεράκι του διασκέδασε μέχρι πρωίας, και για να ακριβολογούμε μέχρι τις έξι ακριβώς.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, η άψογη οργάνωση, η περιποίηση και η φροντίδα του χώρου, η φιλική και ευγενική εξυπηρέτηση από τα μέλη του Συλλόγου, ήταν τα κύρια στοιχεία που βοήθησαν ώστε να ευχαριστηθούν όλοι, να γλεντήσουν όλοι με την ψυχή τους και να φύγουν κατενθουσιασμένοι και με την υπόσχεση ότι και του χρόνου θα είναι και πάλι μαζί μας. Θα γράψουμε και θα ξαναγράψουμε, για τη χαρά που νιώθουμε όταν βλέπουμε ανθρώπους, από πολύ μακριά, που ήρθαν για να τιμήσουν την Αγιάννα και το πανηγύρι μας. Διακρίναμε συγχωριανούς και φίλους από Λαμία, Αθήνα, Κόρινθο, Λασταίικα, Μπαρμπάσαινα, Μεγαλόπολη, Σπάρτη, Τρίπολη, από τα γειτονικά χωριά, (Περδικονέρι, Βυζίκι, Σταυροδρόμι, Τρόπαια, Καλλιάνι, Σπάθαρι, Μυγδαλιά, Γαλατά, Λαγκάδια, Βαλτεσινίκο, Βυτίνα,) κλπ.

Τα προσφερόμενα εδέσματα – η καλοψημένη γουρνοπούλα, η οποία έγινε ανάρπαστη και τέλειωσε νωρίς-νωρίς, τα σουβλάκια, το τυρί, η σαλάτα- ήταν άριστης ποιότητας και σε συνδυασμό με τις παγωμένες μπύρες και τα άλλα ποτά, προετοίμαζαν τον επισκέπτη και τον καλεσμένο για μια υπέροχη βραδιά.
Η ορχήστρα, με κλαρινίστες τον Κώστα Κωτσάκη και Παναγιώτη Τσιόγκα, με τους τραγουδιστές Τάκη Μπαλάση, Τζένη και Γιάννη Κατσίγιαννη και τον συγχωριανό μας Αγγελή Τσίρμπα, ήταν αυτή έδωσε τη δική της νότα και ομόρφυνε περισσότερο τη βραδιά. Το χορό άνοιξε, ως είθισται, το Διοικητικό Συμβούλιο. Έξι και εφτά χορούς μετρήσαμε κάποια στιγμή, το γλέντι ατελείωτο και όσο περνούσε η ώρα όλο και άναβε περισσότερο και όπως προαναφέραμε έφτασε ως τις έξι το πρωί.

Τίμησε, με την παρουσία του, όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια, τη γιορτή της Αγίας Άννας και το πανηγύρι μας ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, συνοδευόμενος από τον Διάκονο της Μητρόπολης, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τις μικρές και απόμακρες ενορίες. Συλλειτούργησαν μαζί του οι: Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κανάκης, Παπα- Παναγιώτης Πετρόπουλος, εφημέριος Φτεριάς – Γαλατά, παπα-Γιάννης Δρακόπουλος, εφημέριος Βυζικίου, παπα-Γιάννης Μπαχός, εφημέριος Λιοδώρας και Μοναστηρακίου, παπα-Θεόδωρος Κανελλόπουλος, εφημέριος Μπουλιαρίου, βοηθούμενοι στην ψαλτική από τον Δημήτρη Κυριακόπουλο και Παναγιώτη Παπαϊωάννου.Μεστό και ελκυστικό ήταν και το κήρυγμα του Μητροπολίτη μας.

Παραβρέθηκε ακόμη ο Αντινομάρχης Αρκαδίας και συγχωριανός μας, Γιώργος Μπαλάσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Περδικονεριτών Αθήνας κ. Παναγιώτης Πανόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Τροπαίων κ. Ιωάννης Βουδούρης, ο πολιτευτής Γιώργος Παπαηλίου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε: 1. Τον Παναγιώτη Ανάγνου, για τα δώρα του στο Σύλλογο 2.Την Ζαχαροπλαστική-Αρτοποιία «Κατσέλης» και ιδιαίτερα τον Σταύρο τον Ηλιόπουλο, για την προσφορά γλυκισμάτων 3. Όλους όσους βοήθησαν οικονομικά το Σύλλογό μας (τα ονόματά τους και οι προσφορές τους γράφονται σε άλλη στήλη). 4. Όλους όσους βοήθησαν στην καθαριότητα του χώρου, στο «στήσιμο» του πανηγυριού, στο ψήσιμο, στο σερβίρισμα κλπ. και 5. Σε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους (όσους για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να ΄ρθουν τους περιμένουμε του χρόνου!).

Εκτός των παραπάνω θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Νομάρχη και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αρκαδίας για την οικονομική ενίσχυση με το ποσό των 2.000 ΕΥΡΩ το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Τροπαίων, για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου μας με το ποσό των 1.000 ΕΥΡΩ.

Στη λαχειοφόρο αγορά κέρδισαν οι παρακάτω λαχνοί: Ο αριθμός 1003 την ψηφιακή βιντεοκάμερα, ο αριθμός 1121 την ηλεκτρική σκούπα, ο αριθμός 522 το ηλεκτρικό σίδερο, ο αριθμός 17 το DVD, ο αριθμός 704 το μπιστολάκι χτενίσματος, ο αριθμός 722 το ασύρματο τηλέφωνο, ο αριθμός 655 την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ο αριθμός 1533 το ραδιοκασετόφωνο, ο αριθμός 890 σετ έξι τεμαχίων κουζίνας, ο αριθμός 583 την φορητή τηλεόραση 5,5΄, ο αριθμός 961 είδη κουζίνας, ο αριθμός1002 σετ φλιτζανιών και βαζάκια και ο αριθμός 1001 δύο αντικολλητικά τηγάνια.