Αρχική / Πανηγύρια Αγίας Άννας / Πανηγύρι Αγίας Άννας 2010

Πανηγύρι Αγίας Άννας 2010

Το πανηγύρι του χωριού μας, που πραγματοποιήθηκε μέσα σε μια δροσερή καλοκαιριάτικη βραδιά, έχει καταγραφεί πλέον μέσα στα καλύτερα της Γορτυνίας. Όπως και πέρσυ έτσι και φέτος πολύς κόσμος, περισσότεροι από 450, βρέθηκαν και φέτος στη μνήμη της Αγίας Άννας, στο Μπουλιάρι, παραμονή το βράδυ, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και αφού άναψε το κεράκι του διασκέδασε μέχρι πρωίας.
Όμως το γλέντι δεν σταμάτησε εκεί. Το πρωί, μετά την Θεία Λειτουργία, στις 11 η ώρα, το γλέντι ξανάρχισε πάλι. Ο χορός κράτησε μέχρι τις 3.30μμ όταν πια, όλοι αποκαμωμένοι, ευχαριστημένοι και χορτάτοι από χορό, σταμάτησαν.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, η άψογη οργάνωση, η περιποίηση και φροντίδα του χώρου, η φιλική και ευγενική εξυπηρέτηση από τα μέλη του Συλλόγου, ήταν τα κύρια στοιχεία που βοήθησαν ώστε να ευχαριστηθούν όλοι, να γλεντήσουν με την ψυχή τους και να φύγουν κατενθουσιασμένοι και με την υπόσχεση ότι και του χρόνου θα είναι και πάλι μαζί μας. Θα γράψουμε και θα ξαναγράψουμε, για την χαρά που νιώθουμε όταν βλέπουμε ανθρώπους, από πολύ μακρυά, που ήρθαν για να τιμήσουν την μνήμη της Αγίας Άννας και το πανηγύρι μας. Διακρίναμε συγχωριανούς και φίλους από τα γειτονικά χωριά αλλά και από πολύ μακρυά.

Τα προσφερόμενα εδέσματα – η καλοψημένη γουρνοπούλα, τα σουβλάκια, το τυρί, η σαλάτα – ήταν αρίστης ποιότητας και σε συνδυασμό με τις παγωμένες μπύρες και τα άλλα ποτά, προετοίμαζαν τον επισκέπτη και τον καλεσμένο για μια υπέροχη βραδιά.

Η ορχήστρα, με κλαρινίστα τον Πάνο Ηλιόπουλο, με τους τραγουδιστές Ανδρέα Κωνσταντινόπουλο, Έλενα Χαραμή, Πάνο Αρδάμη και τον συγχωριανό μας Αγγελή Τσίρμπα, ήταν αυτή που έδωσε την δική της νότα στην όμορφη βραδιά. Το χορό άνοιξαν ντόπιοι συγχωριανοί μας. Έξι και επτά χορούς μετρήσαμε κάποια στιγμή, το γλέντι ατελείωτο και όσο περνούσε η ώρα όλο και άναβε περισσότερο φτάνοντας μέχρι τις 5.30 το πρωί. Λόγω ειλημμένης υποχρέωσης στο πανηγύρι μας, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί ο Μητροπολίτης μας. Συλλειτούργησαν μαζί του οι παπα-Παναγιώτης Πετρόπουλος, εφημέριος Φτεριάς-Γαλατά, παπα-Γιάννης Δρακόπουλος, εφημέριος Βυζικίου, παπα-Γιάννης Μπάχος, παπα-Θεόδωρος Κανελλόπουλος, εφημέριος Μπουλιαρίου και παπα-Γιώργης Πετρόπουλος, από Περδικονέρι.

Παραβρέθηκε ο Αντινομάρχης Αρκαδίας και συγχωριανός μας, Γιώργος Μπαλάσης, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συλλόγου Περδικονεριτών Αθήνας κ. Παναγιώτης Πανόπουλος και Κων/νος Νικολόπουλος και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Περδικονεριτών Αρκαδίας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε:

1. Τον Αντώνη Κανέλλη, για την προσφορά του κρασιού
2. Όλους όσους βοήθησαν οικονομικά το Σύλλογό μας (τα ονόματα τους και οι προσφορές τους γράφονται σε άλλη στήλη)
3. Όλους όσους βοήθησαν στην καθαριότητα του χώρου, στο «στήσιμο» του πανηγυριού, στο ψήσιμο, στο σερβίρισμα κλπ
4. Σε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους (όσους για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να ‘ρθούν τους περιμένουμε του χρόνου!)

Εκτός των παραπάνω θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Νομάρχη και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αρκαδίας για την οικονομική ενίσχυση με το ποσό των 2.000ευρώ.

Στη λαχειοφόρο αγορά κέρδισαν οι παρακάτω λαχνοί:

1. Ο αριθμός 490 την τηλεόραση
2. Ο αριθμός 1882 την ηλεκτρική σκούπα
3. Ο αριθμός 321 το ηλεκτρικό σίδερο
4. Ο αριθμός 320 το DVD
5. Ο αριθμός 455 την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
6. Ο αριθμός 400 το ασύρματο τηλέφωνο
7. Ο αριθμός 207 το ρολόι τοίχου
8. Ο αριθμός 70 την φορητή τηλεόραση