Αρχική / Το Πνευματικό Κέντρο

Το Πνευματικό Κέντρο

Μια από τις πρώτες αποφάσεις της πρώτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Μπουλιαριτών Τρίπολης, στις 24 Οκτωβρίου 2001, ήταν η κατασκευή αίθουσας στο προαύλιο της Εκκλησίας. Στις 25 Νοεμβρίου 2001, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να αρχίσουν οι απαραίτητες και προκαταρκτικές ενέργειες για την κατασκευή της αίθουσας (δωρεά οικοπέδου, έγκριση από την Μητρόπολη, συμβόλαια κλπ) και στις 29 Δεκεμβρίου 2001 αποφάσισε να αναθέσει στο Μηχανικό Ι. Μπουλούγαρη την σύνταξη τοπογραφικού και σχεδίου για την κατασκευή της αίθουσας.

Στις 26 Μαρτίου 2002, αφού είχε γίνει η δωρεά του οικοπέδου από τον Μαρίνη Μπέριο όχι στο Σύλλογο αλλά στην Εκκλησία για να χτιστεί αίθουσα σ’ αυτό, ο Σύλλογος ζήτησε από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο να στείλει τα σχετικά έγγραφα (που είχε συντάξει ο Σύλλογος) στη Μητρόπολη για να πάρουμε τη σχετική έγκριση (προυπήρχε σχετική συζήτηση και προφορική έγκριση από τον Μητροπολίτη κ.Θεόφιλο).

Το Διοικητικό Συμβούλιο, με την αρ. 1/9-1-2003 πράξη του, αναθέτει την κατασκευή πλατφόρμας και έτσι αρχίζουν οι εργασίες κατασκευής της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Πνευματικού Κέντρου. Στη συνέχεια, με επόμενες πράξεις του, ανέθεσε και τις άλλες εργασίες σε εργάτες και τεχνίτες. Όλες οι εργασίες ολοκληρώθηκαν μέσα στο 2003. Το Φεβρουάριο του 2004 η αίθουσα χρησιμοποιήθηκε για μνημόσυνα.

Για την κατασκευή του Πνευματικού Κέντρου, πέραν της δωρεάς του οικοπέδου από τον Μαρίνη Μπέριο και την ενισχυμένη οικονομική βοήθεια από τον Γεώργιο Ευσταθίου Τσίρμπα, σημαντική ήταν και η οικονομική ενίσχυση των περισσοτέρων συγχωριανών μας και φίλων χωρίς τη βοήθεια των οποίων δεν θα μπορούσε να τελειώσει μέσα σε έναν χρόνο αυτό το έργο.

Σημαντική ήταν η εθελοντική-δωρεάν εργασία πολλών συγχωριανών μας, τεχνιτών και εργατών στην ανέγερση του κτιρίου. Αρκετοί δούλεψαν πολλές ημέρες εθελοντικά και η εργασία τους αυτή αποτιμάται σε αρκετά χρήματα που εξοικονόμησε ο Σύλλογος.

Αυτήν την αίθουσα που κατασκεύασε ο Σύλλογος την έδωσε στην εκκλησία της Αγίας Άννας, είναι χρεωμένη στο Ε9 της εκκλησίας και ανήκει στο χωριό.

Τα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου έγιναν στις 25 Ιουλίου 2004.